Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/components/com_k2/models/item.php on line 853

Blog

4 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το μέλι λεβάντας Κύριο

Το μέλι λεβάντας κατατάσσεται στα μονοποικιλιακά μέλια και είναι αρκετά σπάνιο και δυσεύρετο. Στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αυτό το κάνει ακόμα πιο μοναδικό. Αλήθεια εσείς πόσα γνωρίζετε για το συγκεκριμένο μέλι, που μπορείτε να βρείτε για πρώτη φορά στο κατάστημα μας;

Ανθοφορία και τρύγος

Το φυτό της λεβάντας  ανθίζει από τέλη Ιουνίου και η ανθοφορία του διαρκεί μέχρι και τις αρχές

Αυγούστου.  Ο τρύγος πραγματοποιείται στα τέλη Ιουλίου. Η λεβάντα ευδοκιμεί σε δροσερές, ημιορεινές περιοχές και σε εδάφη μη ασβεστούχα, ξερικά. 

Χρώμα μελιού

Το χρώμα του μελιού της λεβάντας, είναι πολύ ανοιχτό κατά τον τρύγο, χαρακτηριστικό που διατηρεί και στη συνέχεια. Θα λέγαμε ότι το χρώμα του είναι κεχριμπαρένιο.

Άρωμα και γεύση

Το μέλι λεβάντας αναδίδει ισχυρά αρώματα, είναι διακριτικά όξινο και η γεύση του είναι ιδιαίτερη, δίνοντας ένα «μπουκέτο» από φρουτόδεις και  πολύχρωμες γεύσεις.

Κρυσταλλοποίηση

Το μέλι λεβάντας, είναι πολύ λεπτό κατά τη  διάρκεια της κρυστάλλωσης, ενώ το κρυσταλλωμένο προϊόν, μπορεί να είναι μαλακό σαν βούτυρο ή σκληρό σαν καραμέλα, όταν έχει κρυσταλλοποιηθεί πλήρως. 

Το φυτό της λεβάντας και η μέλισσα

Το φυτό της λεβάντας, είναι αρωματικό και πλούσιο σε αιθέρια έλαια. Μάλιστα, η παρουσία των μελισσών μπορεί να αυξήσει κατά 20% αυτό το έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται με ποικίλους τρόπους και στην κοσμετολογία.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/melissokomika/www/www/templates/jv-flatize/html/com_k2/templates/default/item.php on line 356

Προσθήκη σχολίου